Ehliyet İçin Randevu Almanın Kolay Yolu



Emniyet Genel Müdürlüğü sürücü belgesi işlemleri ile ilgili online ra​ndevu sistemini
hizmete sundu

Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek.
Emniyet Genel Müdürlüğünce, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemi hizmete açıldı.
Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait aşağıdaki internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.



Randevu Almak İçin Burayı Tıklayınız.. 




2 yorum:

  1. Forklift belgemi kaybettim nasıl çıkartabilirim kurs yeri kapanmış

    YanıtlaSil
  2. 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana yeni ehliyetler dağıtılıyor. Eğer siz eski tip ehliyetinizi kaybettiyseniz veya çaldırdıysanız ehliyet yenileme kapsamına giriyorsunuz ve yeni tip ehliyet belgesi alacaksınız. Bu durumda ödencek harç ücretleri noktasında avantajlı sayılıyorsunuz. Toplam 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Devlet, ehliyet değişimini herkes için zorunlu tuttuğu için indirimli fiyattan faydalanabiliyorsunuz. Daha sonra yapıcaz işlem yeni ehliyet çıkartma işlemlerini yapicaksınız ONLİNE SINAVONLİNE BAŞVURU
    Blog
    Anasayfa
    Blog
    EHLİYETİMİ KAYBETTİM NE YAPMALIYIM
    EHLİYETİMİ KAYBETTİM NE YAPMALIYIM
    "
    Kayıp ve çalınan ehliyet ile ilgili internet üzerinde yer alan güncelliğini yitirmiş haberlerden ötürü bu yazıyı yazma gereği hissettik.Bu yazıda sizlere adım adım yapılacakları ve

    Kayıp ve çalınan ehliyet ile ilgili internet üzerinde yer alan güncelliğini yitirmiş haberlerden ötürü bu yazıyı yazma gereği hissettik.Bu yazıda sizlere adım adım yapılacakları ve bilmeniz gereken önemli hususları paylaşacağız. Eğer yazıyı sabırla okursanız merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını bulmuş olacaksınız.


    ESKİ TİP EHLİYETİNİ KAYBEDENLER NE YAPMALI?


    Öncelikle geçmiş olsun. 1 Ocak 2016 tarihinden bu yana yeni ehliyetler dağıtılıyor. Eğer siz eski tip ehliyetinizi kaybettiyseniz veya çaldırdıysanız ehliyet yenileme kapsamına giriyorsunuz ve yeni tip ehliyet belgesi alacaksınız. Bu durumda ödencek harç ücretleri noktasında avantajlı sayılıyorsunuz. Toplam 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Devlet, ehliyet değişimini herkes için zorunlu tuttuğu için indirimli fiyattan faydalanabiliyorsunuz.





    1-Sürücü olur sağlık raporu
    Emniyete gitmeden önce aşağıdaki belgeleri tamamlayınız.Aşağıdaki belgelerden özellikle sağlık raporu sizleri biraz uğraştırabilir. Resmi olarak Aile hekimleri(Sağlık ocağı) size "Sürücü olur sağlık raporu" verebiliyor. Fakat aile hekimleri sizleri devlet hastanesine yönlendirebilir. Bu yüzden vaktiniz az ise "sürücü olur sağlık raporunu" özel hastane veya poliklinikten alabilirsiniz. Özel kurumlarda 30 TL - 50 TL arası bir ücret isteniyor. Sağlık raporu için yanınızda fotoğraf bulundurunuz.



    2-Biyometrik fotoğraf
    Emniyet tarafından eski tip vesikalık fotoğraflar kabul edilmiyor. Eğer biyometrik fotoğraf yoksa fotoğrafçıdan biyometrik fotoğraf çıkarınız. Fotoğrafçılar 15TL-25TL arası bir ücret talep ediyorlar. Emniyet resmi sayfasında 2 tane biyometrik fotoğraf olarak ilan etmiş olmasına rağmen siz yanınıza yedek fotoğraf alınız.



    3-Kart ücreti ödemeleri
    Kart ücretleri eskiden Emniyet'te ödenebiliyordu. Ödemelerinizi emniyete gitmeden halletmeniz gerekiyor. Maliye vezneleri ve vergi dairelerine ödeme yapabileceğiniz gibi bankalara da ödeme yapabiliyorsunuz. Biz işinizi direk banka yoluyla halletmenizi öneriyoruz. Ödenecek ücret 2 kalemdir. Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli(13 TL) ve hizmet bedeli(2TL) olarak geçmektedir. Ödemeler için özellikle tavsiye ettiğimiz bankalar Halkbank,Ziraat bankası ve Vakıf Banktır. ATM yoluyla ödeme yapılmamaktadır. Ayrıca ödeme yaptığınız zaman dekont üzerine mutlaka tahsil edilmiştir ibaresi basılmış olmasına özen gösteriniz.



    4-Kan grubu kartı
    Kan grubunuzu biliyorsanız beyan vermeniz yeterli. Kan grubunuzun yazdığı "kan grubu kartınız" varsa işlem sırasından gösteriniz. Kimliğinizde kan grubunuz yazıyorsa o da yeterlidir. Eğer kan grubunuzu bilmiyorsanız kan grubunuzu test yaptırarak öğrenmeniz gerekiyor.


    5-Dilekçe ve parmak izi
    Dilekçe örneği emniyette bulunmaktadır. Bu dilekçeye gerekli bilgilerinizi dolduracaksınız. Parmak izi verme işlemlerini de emniyette yapacağınız için herhangi bir hazırlık süreci gerekmiyor. Emniyet'te parmak iziniz alınacak.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.