SGK Prim Borçu Olan Kurslar Yeni Dönem Açamayacak


Milli Eğitim Bakanlığı Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, Kurs çalışanlarının sigortalarını ödememesi durumunda yeni kursiyer almalarına ve yeni dönem açmalarına izin vermeyecek. Sürücü Kursu çalışanlarının bir önceki ayki sigorta pirimlerini ödemeyen kurslar için sigorta prim ödeme şartı getirdi.

Yönetmelikte; ''kursta istihdam edilenlerin sosyal güvenliklerinin sağlandığına ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olması gerekmektedir. '' bilgisi var.

Yönetmeliğin ilgili tam maddesi;



4 Mart 2014  SALI
Resmî Gazete
Sayı : 28931
YÖNETMELİK
Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ
KURSU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.
“(3) Millî eğitim müdürlüğünce, teorik sınava gireceklerin listesi özel MTSK Modülü üzerinden onaylanmadan önce; kursta istihdam edilenlerin sosyal güvenliklerinin sağlandığına ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca bu kurumların Sosyal Güvenlik Kurumuna idari para cezası, prim ve prime ilişkin borçlarının olmaması veya borcu bulunmakla birlikte 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre tecil ve taksitlendirilmiş ya da özel kanunlara göre yapılandırılmış olup taksitlerinin düzenli ödenmiş olup olmadığı kontrol edilir. Bir önceki ayın primini ödemediği tespit edilen kurslara prim borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmez.”


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.