2017 Ehliyet Almak Kaç Para Ehliyet Harç ve Ödemeleri Ne Kadar



Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının, ilk önce düşündükleri durum ehliyet alana kadar ki süreçte ne kadar masraf olacağını sorgulamasıdır. Son dönemde ehliyet yasasında ve sürücü kurslarında toyekün değişiklikler olması EHLİYET MASRAFLARININ ne kadar olduğunun tam olarak öğrenilmemesine neden oldu. Sürücü Kursu Fiyatları, Ehliyet Harç ve Ödemelerinin ne kadar olduğu ile ilgili aşağıdaki tablodan merakınızı giderebilirsiniz.




Sürücü Kursu Ücretleri Değişkendir. Pazarlık yapın araştırın... Kitap ücreti direksiyon sınav harçı gibi ek ödemeleri en başta sorun...

Aşağıdaki tabloda yeni sürücü belgesine ait masrafları inceleyebilirsiniz. Bunlar B sınıfı Ehliyeti Sürücü Belgesi Masrafları, E-D sınıfları Ehliyeti Sürücü Belgesi Masrafları ve A1-A2 sınıfları Ehliyeti Sürücü Belgesi Masrafları.  2014 Ehliyet – Sürücü Belgesi Masrafları-Harçları  için aşağıdaki tablomuzu inceleyebilirsiniz.


2017 YILI EHLİYET HARÇ ÜCRETLERİ :

BELGEHARÇ ÜCRETİ
A1, A2 ve A SINIF HARÇ ÜCRETİ143,70 TL 
B SINIFI HARÇ ÜCRETİ433,10 TL
F VE H SINIFI HARÇ ÜCRETİ143,70 TL
DİĞER SINIFLARIN ÜCRETİ
YENİ SİSTEME GÖRE: C1,C1E,C,CE,D1,D1E,D,DE
ESKİ SİSTEME GÖRE: C-D-E HARÇ ÜCRETİ
722,50 TL
ULUSLARARASI SÜRÜCÜ BELGESİ 288,60 TL
*Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 78)

SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞERLİ KAĞIT BEDELİHARÇ ÜCRETİ
BÜTÜN GRUPLAR İÇİN117 TL
 *DEĞERLİ KAĞITLAR(SIRA NO: 52)

Bütün gruplar için kart ücreti aynıdır. Sürücü belgesi kaybolduğunda, yıprandığında veya eskidiğinde aynı ücret ödenir. VAKIF PAYI: Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na hizmet bedeli 2017 yılı için 22 TL'dir.

TOPLAM ÖDENMESİ GEREKEN

BELGEHARÇ ÜCRETİ
A1,A2 VE A HARÇ ÜCRETİ + DEĞERLİ KAĞIT+ VAKIF PAYI143,70 TL+ 117 TL + 22 TL
B SINIFI HARÇ ÜCRETİ + KART BEDELİ + VAKIF PAYI433,10 TL+ 117 TL + 22 TL
F VE H SINIFI HARÇ ÜCRETİ + KART BEDELİ + VAKIF PAYI143,70 TL+ 117 TL + 22 TL
C1,C1E,C,CE,D1,D1E,D,DE HARÇ ÜCRETİ + KART BEDELİ + VAKIF PAYI722,50 TL+ 117 TL + 22 TL
 
HARÇ ÜCRETİ+DEĞERLİ KAĞIT+HİZMET BEDELİ ŞEKLİNDE ÖDEMELER BANKA ARACILIĞIYLA YAPILABİLMEKTEDİR. EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE HERHANGİ BİR ÖDEME YAPMANIZA GEREK YOKTUR. 



Direksiyon sınav ücreti MEB'e banka yoluyla ödenmektedir. Fakat direksiyon sınav ücretlerini "genelde" sürücü kursları sizler adına ödeyip daha sonra ödenen ücreti tahsil etmektedir.Direksiyon sınavları için ödenen ücretler yasaldır ve ödemekle yükümlüsünüz. Gördüğümüz kadarıyla sürücü adayları ödenecek ücretlerin ne olduğunu, ne kadar olduğunu bilmiyor. Bu noktada ödeyeceğiniz ücretleri lütfen en baştan konuşunuz.  

Direksiyon sınavına ilk defa gireceğim ne kadar ücret ödeyeceğim?

İlk defa  direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayının direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 80 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve ilden ile değişmez. Devlet bankalarına  ödeme yaparak dekontu sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Tabi ki sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir. Bu nedenle sürücü kursunuz ile irtibat halinde olunuz. 

Direksiyon sınavından kaldım ne kadar ücret ödeyeceğim?

Direksiyon sınavında kalınca işler değişmektedir. Direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav için 80 TLsınav ücretini ödemek zorundasınız80 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" ödemeniz gerekiyor... Akla hemen şu soru geliyor direksiyon telafi ücreti ne kadar? Bu konuya şöyle açıklık getirelim. Sürücü kursları sene başında belirleyip ilan ettikler ücreti MEB'e vermektedir. Kurslar bu ücretleri sizden isteyecektir ve yasal dayanağı bulunmaktadır. Her sürücü kursu farklı fiyat belirlediğinden kimi adayımız ben 180 TL verdim, kimi si 250 TL verdim diyor. Yani Toplam 180 TL ile 250 TL arası değişen bir ücret talep edilmektedir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.