Yeni Çipli Ehliyetler Nasıl Alınacak ?

Yeni çipli ehliyet ne zaman verilecek 2013 yılı sonu itibariyle ehliyet sürücü belgesi çıkması planlanıyordu. Çipli ehliyet tarihi 22 Ocak 2014 itibaren dağıtılmaya başlanacak. Uzmanlar yazılımı tamamlayarak test aşamasından sonra son uygulamaları gerçekleştiriyorlar.

 Özelliklerini sayarsak polikarbonat malzemeden oluşuyor, fotoğraf karta lazer baskıyla işlenecek ve özel hologram bulunacak. Böylece kişinin fotoğrafı değiştirilemeyecek. Kart sağlam ve ısıya dayanıklı olacak arka planda dijital su izi sembol ve şekiller yer alacak. Fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek. Fotoğraf üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram bulunacak. Fotoğrafın olduğu kısmın arka planında güvenlik tasarımı yer alacak. Böylece fotoğrafın değiştirilmesi ya da üzerinde oynanması engellenecek. Yeni çipli ehliyet ne zaman verilecek 2013 yılı sonu itibariyle ehliyet sürücü belgesi çıkması planlanıyordu.

Çipli ehliyet tarihi 22 Ocak 2014 itibaren dağıtılmaya başlanacak. Uzmanlar yazılımı tamamlayarak test aşamasından sonra son uygulamaları gerçekleştiriyorlar. Özelliklerini sayarsak polikarbonat malzemeden oluşuyor, fotoğraf karta lazer baskıyla işlenecek ve özel hologram bulunacak. Böylece kişinin fotoğrafı değiştirilemeyecek. Kart sağlam ve ısıya dayanıklı olacak arka planda dijital su izi sembol ve şekiller yer alacak. Fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek. Fotoğraf üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram bulunacak. Fotoğrafın olduğu kısmın arka planında güvenlik tasarımı yer alacak. Böylece fotoğrafın değiştirilmesi ya da üzerinde oynanması engellenecek.

Çipli ehliyet değişimi hakkında bilgiler zamanla kamuoyuna duyurulacaktır. Bu uygulama ile birlikte Avrupa Birliği standartlarında sürücü belgesine sahip olunacak. Dünyanın neresine gidersek gidelim kullanabileceğimiz bir ehliyet belgesine kavuşmuş olacağız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.