Ehliyet Değiştirmek 15 TL Olacak


 

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de “yeniden gözden geçireceğiz” dediği 101 liralık yenileme ücreti için “Sadece maliyet ücreti olan 15 lira alınacak” dedi. Buna ilişkin önerge bugün Meclis’teki torba teklife eklenerek yasalaştırılacak.

24 Milyon Sürücü İlgilendiriyor

24 milyon sürücü ehliyetinin değiştirilmesi, üstelik bunun için 101 TL "değerli kağıt bedeli" alınmasına ilişkin yapılan haberin ardından, gerek facebook'ta, gerek Twitter'da başlatılan kampanları, hükümet ve TBMM de duydu. Ve öngörülen ehliyet ücretlerinin 101 TL'den yaklaşık 15 TL'ye indirilmesi kararı alındı.


Mehmet Şimşek'in twitinin ardından, AK Parti TBMM Grubu da harekete geçti. AK Parti adına verilecek olan bir değişiklik önergesi ile, ehliyet değiştireceklerin yeni ehliyetin sadece "maliyetini" ödemesi hükme bağlanacak.


Maliyet konusunda ise ortaya değişik rakamlar atılıyor; Muhalefet milletvekilleri bir sürücü belgesinin maliyetinin 5TL olduğunu söylüyorlar.
Ancak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Lütfi Elvan, 5 TL'lik maliyetin mevcut çipsiz ehliyetlerin maliyeti olduğunu, yeni ehliyetlerin çipli olacağını, bunun maliyetinin de bu rakamdan biraz daha yüksek olacağını söyledi.  Çipli ehliyetlerin maliyetinin de yaklaşık 15 TL olacağı ifade ediliyor.
Elvan, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, ehliyet değiştireceklerin yeni sürücü belgesinin sadece maliyetini ödemesine ilişkin değişiklik önergesinin de hazırlandığını, yasa TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken verileceğini vurguladı.
TBMM'DE KABUL EDİLDİ
Akşam saatlerinde TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmede ise 101 liralık ehliyet yenileme ücretinin 15 liraya düşürülmesine ilişkin madde kabul edildi.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.