YENİ EHLİYETLER VERİLMEYE BAŞLANDI


2016 yılı ile birlikte hayatımızda bir çok yenilik ve değişiklik başladı. Bunlardan biride ehliyet. Yeni ehliyetler ne zaman verilecek? Yeni ehliyetler kaç para, yeni tip ehliyetler nasıl alınır, Eski ehliyet ile yeni ehliyet değişimi nasıl olacak, yeni tip ehliyeti almak için ne yapmak lazım,


Ehliyet ile ilgili soru cevap hakkında bilgi paylaşalım;

Ehliyet almak isteyen vatandaşların ilk olarak ehliyet kurslarına başvuru yaparak sınava hazırlanması gerekir. Bu hazırlığın ardından sınava girecek olan kişilerin sınavdan geçerli not almasının ardından ehliyet alabilmesi mümkün olacaktır. Bu bakımdan ehliyet için ilk olarak bu sınavdan başarılı bir sonuç alınması gerekmektedir. Bu sınavı geçen kişilerin ehliyetlerini alabilmesi için Trafik Şube Müdürlüğü’ne gitmesi gerekmektedir.
EHLİYET RANDEVU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Trafik Şube Müdürlüğü için artık randevu sistemi getirildiğinden ehliyet randevu alınması gerekir. Bu bakımdan isteyen kişiler e-randevu olarak internet üzerinden dileyen kişiler de Trafik Şube Müdürlüğü üzerinden ehliyet randevu alabilmektedir. Alınacak bu ehliyet randevu ile birlikte, kurumdaki yoğunluğa göre uygun bir tarih sizlere verilecektir. Bu tarihte, Trafik Şube Müdürlüğü’ne giderek evraklarınızı teslime etmeniz ile birlikte ehliyet süreciniz başlatılacaktır.
Genelde ortalama 2 gün süren bu ehliyet işlemleri sonrasında Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kişilere ehliyetleri teslim edilmektedir. Bu bakımdan kişilerin evraklarını teslim ettikten sonra evrak takibi yaparak işlemlerin ne zaman sonuçlanacağını öğrenmesi yararlı olacaktır.
Ehliyet randevu almak isteyenler, hangi Trafik Şube Müdürlüğü’ne gidecekse o şube üzerinden randevu işlemlerini yapması gerekmektedir. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi,  ilgili Trafik Şube Müdürlüğü internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Öyle ki hemen hemen her şube müdürlüğü bu randevu sistemi için online sistemler üzerinden randevu alınabilmesini mümkün hale getirmiş durumdadır. Bu bakımdan internet üzerinden bu randevunuzu almanız mümkündür. Böylece herhangi bir zorluk yaşamadan randevunuzu alarak, Trafik Şube Müdürlüğü’ne gidebilir ve bu kurumdaki işlemlerinizi halledebilirsiniz.
Tüm bu bilgiler doğrultusunda ehliyet alma konusunda son işlemlerin yapıldığı Trafik Şube Müdürlüğü üzerinden ehliyet randevu alarak sizler de işlerinizi sıra beklemeden yapabilirsiniz. Bu konuda getirilen randevu sistemi gerek vatandaşlar gerekse de kurum için oldukça yararlı olmuş ve işlerim daha sistemi bir şekilde yürütülmesine imkan sağlamıştır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.