Sürücü Adayları Dikkat Parmak İzi Şartı Geldi



   Karayolları Trafik Yönetmeliğine bağlı olarak 04.03.2014 tarihinde yürürlüğe giren Motorlu taşıt Sürücüleri kursu yönetmeliğinde yapılan değişiklik gereği, sürücü belgesi almak için sürücü kursuna kaydolmak isteyen adayların kayıt anında istenecek belgeleri içerisine ‘parmak izi’ belgesi de ilave edildi.

 Kısa Adı TÜSEKON olan Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı ve 20. Dönem İzmir Milletvekili İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Karayolları Trafik Yönetmeliğine bağlı 04.03.2014 tarihinde yürürlüğe giren Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yönetmeliğinde yapılan bu değişiklik gereği sürücü belgesi almak için sürücü kursuna kaydolmak isteyen adayların kayıt anında istenecek belgeleri içerisine ‘parmak izi’ belgesi ilave edilmiş olması neticesinde bu belgeyi almak için Trafik Tescil Şubelerinde uzun kuyruklar oluşmakta, tescil büroları talebi karşılayamadıkları için vatandaşa ‘elemanımız yeterli değil’, ‘bugün git yarın gel’, ’15 gün sonrası için randevu veriyoruz’ gibi mazeretler ileri sürerek vatandaşın mağduriyetine neden olmaktadır. Altyapısı hazırlanmadan ve ortaya çıkaracağı sorunlar hesap edilmeden başlatılan bu uygulama sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlara ve sürücü eğitimi veren kurumlarımıza eziyet haline gelmiştir.’’ Yılmaz, teknik altyapılar ve eleman yetersizlikleri dikkate alınmadan başlatılmış olan bu uygulama sonucunda oluşan sorunlara duyarsız kalındığını ileri sürdü.

Milli eğitim yetkililerinin bu sorunun muhatabı olarak Emniyet Genel Müdürlüğünü işaret ettiğini anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Emniyet yetkilileri ise tescil bürolarımızda aşırı iş yükü var, yetişemiyoruz, bize sorulmadan başlatılmış bir uygulama’ diyor. Yetkililerimize sesleniyoruz. Bu uygulama 03.04.2012 tarih ve 28253 sayılı ‘Bürokrasinin Azaltılması ve İşlemlerin Basitleştirilmesine Yönelik Yönetmelik‘ felsefesine aykırı bir uygulamadır. Parmak izi belgesinin sürücü eğitimiyle bir ilgisi yoktur. Sürücü belgesi almak için sürücü kurslarına müracaat eden vatandaşlardan bu belgeyi istemek doğru değildir. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli ve bu işlem sürücü belgesi almaya hak kazanmış vatandaşların işlemlerinin en sonuncu aşamasında ve emniyet genel müdürlüğünce yapılmalıdır."

BU UYGULAMA  18 Haziran 2014  ÇARŞAMBA Resmî Gazete  Sayı : 29034 YÖNETMELİK 
DEĞİŞİKLİĞİ İLE KALDIRILMIŞTIR.   

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.