Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır 2014


Ehliyet Alma Süresi

Ehliyeti olmayan ve acil ehliyet sahibi olması gereken kişiler için en önemli bilgi ehliyetin ne kadar süre içinde alındığı bilgisidir. Alınamayan ehliyetletlerden dolayı ne güzel işler kaçırmıştırız. Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır sorusuna cevap ehliyet almaya ne zaman karar verdiğiniz ile ilgili olarak değişir. Ehliyet sınavına başvuruların alınmaya başladığı 2014 yıl içinde 9 sınav dönemi vardır. Ehliyet Sınav Takviminden Tabloyu inceleyebilirsiniz. Mesala ehliyet almaya yazıyı bu yazıyı yazdığım tarih olarak 06.03.2014 tarihinde karar verdiysek ehliyet alma süremiz ne kadar olur hesaplayalım.


 Önceklikle 8 martta olacak ilk sınavı kaçırmış oluyoruz. Haliyle bir sonraki sınav tarihi olan 14 Haziran 2014 Cumartesi olacak sınava girebileceğiz demek oluyor. 14 Haziran 2014 Cumartesi olacak sınav müracaatları 24 Nisan 2014 Perşembe ile 15 Mayıs 2014 Perşembe tarihleri arasında yapılacak 14 Haziran 2014 Cumartesi sınava girilecek direksiyon sınavı, sonuçların açıklanması en az temmuz ayı başlarında işlem tamamlanır. Birde artık ehliyetin postayla gönderilecek olması süreyi biraz daha uzatacaktır. Yani toplamda ehliyet almanız 5 ayı bulacak.


Birde ehliyet almaya 15 Mayısta karar verdiysek ehliyet almamız 2 ay civarında sürecek. Ortalama Ehliyet almak için 3 ay gerekiyor diyebiliriz. Şuandaki sistem böyle ancak ehliyet alımını zaman konusunda kısaltacak bazı uygulamalar üzerinde çalışılmaktadır. İlgili düzenlemeler yapıldıktan sonra 1-1bucuk ay içinde ehliyet alınabilinecek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.